Jesteś tutaj:   

PODPROGRAM 2019 – efekty

 


 

  1.   Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Przykonie [nazwa OPL] z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Koninie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2019 – wrzesień 2020.
  2.   Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 340 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o 15,56520 ton żywności;

o 1.700 paczek żywnościowych;

o 0 posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2019 dla 340 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

  • edukacji finansowej -  0 spotkań dla 0 uczestników
  • kulinarnych - 4 spotkania dla 26 uczestników